Våren 1979 ble tyskere og europeere presentert for dokumenterte resultater av babysvømming. Det tyske ukebladet «Stern» hadde babysvømming som et hovedoppslag. Der fikk man vite at av tre sammenlignbare grupper av babyer ble utsatt for tre ulike former for tidlig stimulering. Den ene gruppen ble stimulert «som normalt». Den andre fikk en lengre periode med turntrening så tidlig som det lot seg gjøre, og den tredje gruppen drev med tidlig stimulering i vann (babysvømming) fra de var ca tre måneder gamle.
Det sensasjonelle som «Stern» kunne formidle var at på de tre målte mestringsområdene, psykisk, fysisk og sosial mestring, kom babysvømmerne best ut av de tre gruppene på alle disse områdene i hele oppfølgingsperioden opp mot seks års alder.
I Trondheim hadde et par familier fått med seg hva det tyske forsknings- og utdanningsministeriet hadde meddelt den tyske pressen om denne forskningen som hadde funnet sted ved idrettshøgskolen i Køln. De tok kontakt med en instruktør i småbarnsvømming i Trondhjems Svømme- & Livredningsklub, Paal Aagaard, for å prøve dette. I løpet av våren ble jentene Ingeborg og Kristi Renate født. Sentralbadet i Prinsens gate fikk i løpet av den sommeren installert ekstra varmeanlegg for det runde, lille plaskebassenget, og 20. august fikk de to sine første dykk der. Det fungerte godt, og vi gjentok «eksperimentene» noen ganger der før vi flyttet oss til bassenget på Charlottenlund barneskole. Samtidig tok vi kontakt med medisinsk og teknisk ekspertise, dr. Alf Brubakk og Bård Holand. Bårds datter, Line, ble født tidlig på høsten og ble en av «forsøkskaninene». Alf og Bård drev med dykkermedisin og fant at babyene hadde en rekke reflekser som beskyttet dem i vannmiljøet. Og at babyene var mer tilvendt vann og dykking jo raskere de kom på bading etter fødselen.
Ett år med en mindre gruppe babyer som «forsøksbadere» førte til at vi kunne invitere til den første offisielle babysvømmmingen i Trondheim tidlig på høsten i 1980 i bassenget på Dalgård skole. Babyene som fikk delta måtte ikke være over fem uker ved oppstart. Men vannet var ikke så varmt som vi ønsket og heller ikke garderobeforholdene holdt mål. Vi etablerte oss etter hvert i andre bassenger der forholdene var bedre. Kurbadet, Trondsletten og Norges Blindeforbund ble mye brukt. Etter at Husebybadet gikk med på å heve temperaturen i øvingsbassenget ble etter hvert mye av aktiviteten lagt dit.
Sverige kom i gang med babysvømming kort tid etter, først i Kungälv ved Knut Rosén i oktober 1979. Svenske leger gjorde en god innsats og fant at det var få faremomenter forbundet med babysvømming, også for babyer med ulike handicap.
Vi flyttet inn i Pirbadet med TS&LKs babysvømming kort tid etter at badet åpnet. Deretter ble det tolv år med ledelse av Pirbadets babysvømming. Fram til 2017. Etter det er vi på linje med de fleste andre organiserte aktiviteter i Pirbadet blitt leietakere og har fått mer ansvar for å nå ut til deltakerne. Babysvømming foregår nå i vår regi (Paal Aagaard Svømmekonsult AS) tre dager i uka. har en hjemmeside, (babysvommer.no) og Facebook-side (Babysvømmer.no) som er nyttig for alle involverte.